ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZİN MÜNAZARA HEYECANI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR..

 Darıca Özel Seymen Ortaokulu'nda 2018-2019 eğitim öğretim yılında da münazara heyecanı tüm hızıyla devam ediyor.

            Okulumuz yarım asra yaklaşan geçmişiyle, ilk günden şu ana değin anaokulundan lise son sınıf düzeyine kadar kendini doğru ifade edebilen, karşıt fikirleri saygıyla dinleyen, duyduklarına ve öğrendiklerine körü körüne bağlanmayıp onları deneyimleyip sonrasında doğruluğuna inanan yani eleştirel düşünebilen, düşündüklerini güzel Türkçemizin kurallarına uygun bir şekilde anlatabilen bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmenlerimiz de gelenekselleşmiş münazara liglerimizle tüm bu unsurları hayata geçirmek için çalışmaktadır.

           Öğrencilerimiz yapılan münazaralarla zengin bir çerçevede değerlendirebilme yeteneğini kazanıp tartışma kültürü edinecek, seri düşünüp, fikirlerimizi etkileyici şekilde topluluk önünde ifade etme yeteneğini kazanacaktır.



Türkçe Öğretmenlerimiz Halide Çakmak ve Tuba Dağdeviren rehberliğinde konferans 7/A sınıfı öğrencilerimizden Arda Erenci sunuculuğunda gerçekleştirilen münazarada öğrencilerimiz heyecanlı dakikalar yaşadı.

 7/A sınıfı öğrencilerimizden Kerem Özpolat, Nilsu Durna, Özge Ayluçtarhan, Kenan Şensoy, Taha Korkmaz; 7/B sınıfı öğrencilerimizden Gökalp Öztürk, Zehra Yıldırım, Dila Ceylin Enç, Yiğit Agin, Hüma Nur Güner, oldukça çekişmeli ve başarılı bir şekilde görüşlerini savundu. Konuşmacıların aktardıkları bilgiler sonucunda jüride yer alan öğretmenler, daha önce hazırlanan değerlendirme çizelgesine göre değerlendirmelerini yaptılar.

Münazarayı “Geniş ailede yetişen çocuklar daha mutludur.” düşüncesini savunan 7/B sınıfı, az bir farkla kazandı.