Özel Seymen Eğitim Kurumları Darıca Yerleşkesi Yabancı Diller Bölüm başkanı Savaş Atilla ve öğretmenleri Ayşe Akman, Ceyda Ramazanoğlu, Nilay Kaya, Gülayet Koçyiğit ve İzmit Yerleşkesi öğretmenleri Yasemin Duman, Tuba Karabulut, Melek Kaya ve Necla Aksüyek ile 21 Şubat Cumartesi günü gerçekleşen Terakki Vakfı TELT (Terakki English Language Teaching) Forum & Career Day etkinliğine katıldı.
Türkiye’den ve yurtdışından katılımcıların yer aldığı bir kariyer günü ve seminer etkinliği olan bu organizasyonda ‘öğretmek’ ve ‘öğrenmek’ kavramları, ‘eğitimde yükselen trendler, bunların öğrenci ve öğretmenlere etkileri’, ‘öğretmenlerin profesyonel gelişim olanakları’ gibi konular ele alındı.
Etkinlik kapsamında alanında uzman akademisyen ve yazarların oturumlarının yanısıra katılımcılar için çeşitli eğitim olanakları ile ilgili bilgiye ulaşım, en yeni öğrenci ve öğretmen materyallerine erişim gün boyu etkinlik alanındaki stantlardan elde edilebilecek.
Konferansın açılışını eğitimde teknoloji kullanımı ve yabancı dil öğretimi konularında uzman Philip Kerr yaptı. Kerr, İngilizce öğretimi alanında ‘Straightforward, Inside Out’ gibi okullarda yaygın olarak kullanılan kitapların yazarı ve bu yıl ‘Translation and Own-Language Activities’ adlı kitabı ile ‘The Duke of Edinburgh English Language Book Awards’ ödülünü alan bir konuşmacı . Aynı zamanda teknolojinin öğretim alanında kullanılmasına yönelik yazıları ile bu alanda ilgi çeken bir araştırmacı. Kerr, ‘öğrenen’ rolünün son yirmi yılda nasıl bir değişimden geçtiğini ve eğitim teknolojilerindeki gelinen son noktayı izleyicilere paylaştı.
Etkinliğin ikinci ana konuşmacısı Sabancı Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörü Dr. Deniz Kurtoğlu Eken, eğitimcilerin profesyonel gelişimine yönelik atacakları adımlar, yabancı dil öğretiminin Türkiye’deki genel durumu ve bu konu için yapılması gerekenler konularında görüşlerini aktardı.
Ayrıca katılımcılar yuvarlak masa söyleşileri ve interaktif oturumlarla ilgi alanları ve alan ile ilgili merak ettikleri konulara yönelik seçmiş oldukları oturumlarda fikir alışverişinde bulundular.
Yazarlar köşesinin bu yılki konuğu ‘Dealing with Difficulties’, ‘Mixed Ability Classes’ ve ‘English as a Lingua Franca’ gibi yabancı dil alanında önemli kitapların yazarı ve aynı zamanda Yunanistan’da öğretmen eğitmeni olarak çalışan Luke Prodromou.
Kapanış ise Dave’n Luke English Theatre’ın “Waiting for Godot” adlı oyunu ile yapıldı.