Rehberlik Servisimizin düzenlediği “ Aile İçi İletişimde Kelimelerle Dans” konulu 6.Veli Sempozyumu 17 Şubat 2018 Cumartesi günü okulumuz Rahmi Seymen Konferans Salonunda gerçekleşti.
Kocaeli’nde ilk kez Özel Seymen Eğitim Kurumları tarafından uygulanan bu yıl altıncısı düzenlenen veli sempozyumu, konusunda uzman eğitimciler tarafından dört ana oturumda gerçekleştirildi.
Velilerimizin katılımıyla gerçekleşen programda; ilk oturumda “Aliye HORUZ ÜRPEKLİ Anne Babalar Ne Söyler Çocuklar Ne Anlar?” ile ilgili konularda katılımcıları bilgilendirdi. Gerçek yaşam öykülerinden yola çıkarak günümüz çocukluğu ve yetişkinlerin çocukluğunun karşılaştırılması ile katılımcılara yeni bir ufuk açmıştır. Katılımcıların farklı bir pencereden bakmalarına destek olmayı amaçladığı sunumu çok beğenildi.
İkinci oturum Klinik Psikolog Gizem SEZGİÇ SAKARYA tarafından “ Okul Çağındaki Çocuk İle Anlaşmak” konulu seminerinde çocukların gelişim dönemleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Çocukların sergiledikleri davranışların altında yatan asıl nedenlerini algılamak buna yönelik müdahaleler üzerine başarılı bir sunum gerçekleştirildi.
Üçüncü oturumda Konak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Recep ÇETİN “ Çocuklarda Sık Görülen Hastalıklar” konulu seminerinde hastalıklar hakkında faydalı bilgilendirmeler yaparak doğru bilenen yanlışlar hakkında aydınlatıcı bilgileri katılımcılarımızla paylaştı.
Son oturumda Rehber Öğretmeni Gamze YENER ve Gülnar HÜSNÜOĞLU “Metaforlar Ne Söyler” konulu veli atölyesini gerçekleştirdiler. Atölye başlangıcında Rehber Öğretmenimiz Gamze YENER tarafından İletişim de bir bütünün parçası olabilme olayı veya nesneleri analiz ederek doğru iş bölümü ile yaratıcı düşünmeyi besleyen ‘Makine Oyunu‘ ve ‘Sırtımdaki Mesaj ‘ adlı oyunlar oynatıldı. Keyifli bir girişin ardından ikinci bölümde Rehber Öğretmenimiz Gülnar HÜSNÜOĞLU rehberlik görüşmelerinde kullanılan kısa süreli çözüm odaklı terapi yöntemleri ve metaforların bireysel görüşmelerde kullanımı hakkında kısaca bilgilendirme yaptı.Grup çalışmalarında kişilerin sınır çizme, ortak alan kullanımında,bireysel yönelimlerini somut olarak gözlemlemek için yap boz parçaları ile resim tamamlama etkinliği yaptırdı.Daha sonra örnek olay üzerinden metaforların kullanımıyla ilgili bilgi verildi.
Uzman katılımcılarımıza idarecilerimiz tarafından TEMA Vakfı Fidan Bağış Sertifikaları takdim edilirken, katılan velilerimize katılımlarından dolayı teşekkür edildi.