Uluslar Arası Projelerimiz

Özel Seymen Eğitim Kurumları olarak, uluslararası anlamda öğrencilerimizi yetiştirmek amacıyla, aşağıdaki projeleri sürdürmekteyiz.

1-) Yurt Dışı Yabancı Dil Geliştirme Yaz Okulları Projesi:

 Doğru seçimler yapabilen, kendisine ve çevresine çok yönlü katkıları olabilecek Türk gençlerini yetiştirmeyi kendisine misyon edinen okulumuz Seymen Koleji öğrencilerine sunduğu yurtdışı eğitim ve öğrenim fırsatları ile her zamanki gibi farklı ve önde olmayı ilke edinmiştir.

Özel Seymen Eğitim Kurumları öğrencilerinin İngilizce dil eğitimine destek olmak amacıyla her sene dönem sonunda İngilizce yaz okulları düzenlenmektedir. İşinde uzman bir kadronun işbirliğiyle gerçekleştirilen projede, öğrenciler yabancı öğretmenler eşliğinde pratik konuşma becerilerini geliştirmekte, İngilizce günlük ifadeleri tekrarlamakta ve yabancı kültürler hakkında bilgi sahibi olmaktadırlar. 

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU

2018 Yılı Yaz Okulu Programımız, 22 Temmuz-5 Ağustos 2018  tarihleri arasında İngiltere"de Brighton Sussex University"nde yapılacaktır.

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU

2017 Yılı Yaz Okulu Programımızı 29 Haziran-20 Temmuz tarihleri arasında İngiltere"de St Lawrence College de gerçekleştirdik.

2015-2016  EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU

2016 Yılı Yaz Okulu Programımızı 01 Temmuz-22 Temmuz tarihleri arasında Amerika"da Claremont College"de gerçekleştirdik. 

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU

2015 Yaz Okulu programımızı 17-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında İngiltere Brighton Sussex Universitesi"nde, 03-17 Ağustos 2015 tarihlerinde  Amerika Los Angeles"ta California State University Fullerton Kampüsü’nde gerçekleştirdik.

2014 Yaz Okulu programlarımız kapsamında bu yıl da öğrencilerimiz için çok özel bir program hazırladık.

8-16 yaş aralığındaki öğrencilerimiz için, İngiltere, St Lawrence College, Ramsgate’de gerçekleşen programımız,  29-Haziran- 20 Temmuz 2014 tarihleri arasında 3 hafta sürdü.

2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU

08-16 yaş aralığındaki öğrencilerimiz için  9-23 Temmuz 2013 tarihleri arasında 2 hafta İngiltere, Wycliffe College’de 2013  Yaz Okulu programımız gerçekleştirimiştir.

2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU

2011 yılında  10-16 yaş aralığındaki öğrencilerimiz için hazırlanan yurt dışı yaz okulu programımız 10-31 Temmuz 2011 tarihleri arasında 3 haftalık bir dönemde  İngiltere, The Royal School’da gerçekleştirilmiştir.

2-) Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) Sınavları:

Eğitimimiz içinde Cambridge sınavlarının yeri 

Cambridge sınavları, dünyada uluslararası geçerliliği olan, dil öğreniminin dünya standartlarında olduğunu belgeleyen tek sınavdır. Özel Seymen  Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizin bu sınavlarda yer almaları ve başarıya ulaşmaları, bizim için Yabancı dil eğitiminde önemli bir yer tutar. Cambridge sınavları sayesinde öğrencilerimizin İngilizce seviyesi objektif olarak uluslararası ölçme-değerlendirme sistemiyle değerlendirilirken, bizler de Common European Framework (Avrupa Dil Çerçevesi) doğrultusunda şekillendirdiğimiz yılsonu hedeflerimizin uluslararası standartlarda sonuca ulaştığını görme şansını bulmakta ve eğitimimizin yurtdışında da kabul gördüğünü belgelendirmekteyiz.

Ülkemizde Cambridge Üniversitesi adına British Side tarafından düzenlenen Cambridge Young Learners Examinations (YLE) olarak bilinen sınavlar özellikle 7-12 yaş arası çocuklara yönelik olarak tasarlanmıştır. Bu sınavlar, öğrencilerin uluslararası bir standartta İngilizce öğrenmelerini ve onları İleride girecekleri İngilizce sınavlarına alıştırmak amacıyla hazırlanmış olmakla beraber İngilizce öğreniminde başarıyı teşvik eden ve öğrencilerin dil becerilerini gösteren sınavlardır. Her yıl dünyanın her yerinden yüz binlerce öğrenci YLE sınavlarına girmektedir. 

YLE sınavlarının asıl amacı, çocuğunuzu İngilizcesini geliştirmeye teşvik etmektir. Cambridge YLE sınavları, İngilizce öğretimi alanında uzmanlaşmış kişiler tarafından İngiltere"de hazırlanır ve değerlendirilir. Bu sınavlar dil öğrenmeye ilişkin okuma, yazma, dinleme ve konuşma bilgilerini ölçerek, öğrencilerin dört alandaki becerilerini geliştirmeye yöneliktir. 

YLE sınavları, Cambridge ESOL tarafından İngiltere"de hazırlanmakta ve orada değerlendirilmektedir. Cambridge ESOL, YLE sınavları, 3 ayrı düzeyden oluşur: Starters ilk seviye; Movers ikinci seviye ve Flyers en ileri seviye YLE sınavıdır. Bu sınavlar, öğrencilerin İngilizce"de ilerlemelerini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Starters seviyesinde en çok kullanılan kelimelerle temel cümleleri öğrenerek başlarlar, Movers ve Flyers seviyelerinde ise tutarlı bir şekilde ilerleyerek daha kapsamlı ve güçlükleri aşabildikleri İngilizce seviyesine ulaşmış olurlar. 

Cambridge Sınavları kaç bölümden oluşur?

Cambridge sınavları, her bir sınav için farklı değerlendirme kriterleri ile 4 ana dil becerisini ölçme hedefiyle İngiltere"deki sınav komisyonu tarafından hazırlanmaktadır. Her sınav kendi içinde dinleme, okuma, yazma ve konuşma bölümlerini içerir. Sınav süreleri ve içerikleri sınav seviyesine göre farklılık göstermektedir. Konuşma sınavları, Cambridge Üniversitesi tarafından sertifikalandırılan İngiliz eğitmenler tarafından yapılır. Konuşma sınavı sırasında iki eğitmen bulunur. Bir eğitmen öğrencimizle konuşurken, diğer eğitmen de değerlendirmekle yükümlüdür.

1. Cambridge Sınavı sertifikaları ne işe yarar? 

Cambridge Üniversitesi’nin yapmış olduğu sınavlar Dünya"da geçerliliği olan ve yabancı dil öğretiminde esas olan; okuma(reading), yazma (writing), dinleme (listening) ve konuşma (speaking) gibi dört temel beceriyi ölçme amaçlı uygulanan sınavlardır. Bu sertifikalardan birini alan öğrenci, dünyanın herhangi bir okulunda İngilizce seviyesini belgeleyebilmektedir.

2. Cambridge Young Learners Sınavları’na giriş kriterleri nelerdir? 

Young Learners Sınavları (Starters-Movers-Flyers). 7 – 12 yaş arası İngilizce öğrenimi gören çocuklara yönelik olarak sınav tekniği öğretme ve seviye tespit amacıyla tasarlanmış geniş kapsamlı sınavlardır. Seymen Koleji’nde eğitim gören öğrenciler, aşağıda belirtilen sınıf seviyelerinde ilgili sınavlara tabi tutulmaktadır.

3. Sınıf : Starters

4. Sınıf : Starters

5. Sınıf : Movers 

6. Sınıf : Flyers (A1 Seviyesi)

3. Ket-Pet – FCE Sınavları’na giriş kriterleri nelerdir?

Ket ve Pet Sınavları’na 13 yaş ve üzeri ortaokul ve lise öğrencileri girebilmektedir.

Seymen Koleji’nde eğitim gören öğrenciler, aşağıda belirtilen sınıf seviyelerinde ilgili sınavlara tabi tutulmaktadır.

7. Sınıf : KET (A2 Seviyesi)

8. Sınıf : PET (B1 Seviyesi)

4. Cambridge Sınavları’nın değerlendirilmesi nasıl yapılır? 

Cambridge Üniversitesi’nin İstanbul’daki yetkili merkezlerinden British Side tarafından okulumuzda uygulanan sınavlar, İngiltere’ye (Cambridge Üniversitesi Sınav Birimi) gönderilerek değerlendirmeleri yapılmaktadır.

5. Young Learners (Starters-Movers-Flyers) Sınavları’nda bayraklar ne anlama geliyor?

Young Learners Sınavları’na giren öğrenciler, sınavdan geçti ya da kaldı şeklinde bir değerlendirmeye tabi tutulmamaktadır. Her öğrencinin okuma-yazma, dinleme ve konuşma aşamalarının her birinden bayraklar toplaması gerekmektedir. Okuma-yazma (reading-writing) birinci bölüm, dinleme (listening) ikinci bölüm, konuşma (speking) üçüncü bölüm olmak üzere her bölümde 5, toplamda 15 bayrak üzerinden öğrenciler değerlendirilmektedir. Sınava giren her öğrenciye sertifika verilir ve sertifikalarında hangi bölümde ne derece başarılı oldukları bu bayrakların sayısı ile belirtilir.

6. KET ve PET Sınavları’nda kaç puanla geçilmektedir?

Ket ve Pet Sınavları yaş olarak genç öğrencilerimize hitap ettiğinden, Cambridge Üniversitesi puanla değerlendirme yapmaktadır. Bu sınavlarda 45 puan ve üzerinde öğrenciler farklı seviyelerde geçmiş kabul edilmektedir.

85 - 100 Puan : Üstün Başarılı Geçti (Pass with merit)

70 – 84 Puan : Geçti (Pass)

45 – 69 Puan : Avrupa Dil Konseyi A1 Seviyesi (Council of Europe Level A1)

0 – 44 Puan : Kaldı (Fail)

3-) COMENIUS Okul Eğitim Programları:

Yabancı dili geliştirmek ve yerinde öğrenmek amaçlı yurtdışındaki yaz okullarına eğitim gezileri düzenlenmektedir.

4-) GEMS (Great Explorations in Math and Science-Fende ve Matematikte Büyük Araştırmalar), 

Heyecan verici, etkili fen ve matematik etkinliklerini sınıflara taşıyan kaliteli ve esnek bir ders programıdır. GEMS etkinliklerinin amacı, temel bilimsel kavram ve yöntemleri açıklarken hayal gücünü etkilemektir. GEMS etkinlikleri öğrencilerin temel fen ve matematik kavramlarını anlamalarını ve günlük yaşamlarında gerek duydukları sorgulama alışkanlığını edinmelerini sağlamaktadır.

GEMS etkinlikleri eylemle başlar. Önce yapıp sonra açıklamak şeklindeki bu yöntem çocuğun kendiliğinden harekete geçmesini, konunun temelindeki kavram ve fikirleri anlamak için gereken deneyimi edinmesini ve eleştirisel düşünmesini sağlamaktadır. Çocuklar, bu etkinliği gerçekleştirerek anlamalarını istediğimiz kavramlara sorularıyla kendiliğinden ulaşacaklardır.

Okulumuzda çocuklarımızın erken yaşlarda bilgiyi keşfetmeleri, bilginin somutta soyuta gelişimini ve bilginin birçok bilgiyle bağlantısını yaşayarak öğrenebilmeleri amacıyla GEMS PROGRAMI’ndan destek alınmaktadır. Programda Karıncalar, Yumurtalar, Dinazorlar, Penguenler gibi çocukların ilgilerini çeken konular ele alınmaktadır. Bu eğlenceli etkinliklerle çocukların fen ve matematiğe ilgi duymaları sağlanarak, bilimsel düşünmenin temelleri atılmaya çalışılır.

Okulumuzda GEMS PROGRAMI, öğretmenlerimizin katıldıkları eğitim sonunda aldıkları sertifika belgeleri ile yetkilendirilmeleriyle uygulanmaktadır.

5-) SCAMPER YARATICILIK PROGRAMI

Okul öncesi eğitimin amaçlarından biri çocukların yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmektir. Farklı düşünme, hayal kurma, orjinallik ve sezgi yaratıcı düşünmenin en önemli noktalarıdır. SCAMPER yaratıcı düşünmenin geliştirilmesinde kullanılan, uygulanması kolay, eğlenceli bir beyin fırtınası yöntemidir. Çocuklara farklı düşünme, hayal kurma ve sezgilerini kullanarak özgün ürünler ortaya koyma şansı verir.

SCAMPER İngilizce yedi kelimenin baş harfinden oluşan bir akrostijdir.

S: Substitude: Yer değiştirme

C: Combine: Birleştirme

A: Adapt: Uyarlama

M: Modify, Minify, Magnify: Değiştirme, küçültme, büyütme

P: Put on other uses: Diğer kullanışların yerine koyma

E: Eliminate: Yok etme, çıkarma

R: Reverse, Rearrange: Tersine çevirme ya da yeniden düzenleme

Bu yöntem tek bir nesneye yöneltilen düşünme yöntemi derisidir. Bunun için tek bir nesne seçilir be beyin fırtınası yoluyla bu nesne değiştirilip geliştirilebilir. Bunu yapmak için çocuğa sorular sorulur. Bu sorular çocuğun daha önce alışık olmadığı şekilde düşünmesini sağlar. Çocukların düşüncelerini geliştirip onların keşif yapmalarını cesaretlendirir.

6-)  MATH THEIR WAY-ÇOCUK GÖZÜYLE MATEMATİK

“Eğer bir metot çocuğa öğretmiyorsa farklı bir şey dene. Çocuğa bak ve işe yarar bir şey bulana kadar öğretme şeklini değiştir” felsefesinden yola çıkılarak 1976 yılında oluşturulmuştur.

California Üniversitesi’nin desteklediği Math Their Way Programı, anaokulundan 6. sınıfa kadar matematik eğitiminde öğrencinin çalışmaya katılımını sağlayan aktif matematik eğitimi sağlamaktadır. Küçük yaşlardan itibaren sayı kavramı ile tanışma, karşılaştırma yapma, gruplama yapma, tahminde bulunma, dizi, seri oluşturma, işlem özelliklerini anlama gibi matematikteki temel zihinsel süreçleri göz önüne alarak etkinlikler hazırlanmıştır.

“Math Their Way” metodu ile matematiksel kavramlarla erken yaşta tanışan öğrenciler; serbest keşfetme, örüntü oluşturma, gruplama ve sınıflandırma, sayma, mukayese etme, grafik oluşturma, sayıları algılama basamaklarını aşamalı olarak gerçekleştirirler.

 Gems Fen-Matematik programı ile birbirini tamamlamaktadır.

Programın amacı; çocukların öncelikle doğal materyallerle çalışarak keşifler yapmaları, sembolik öğrenmeden çok kalıcı ve anlamlı öğrenme deneyimleri yaşamaları; öğrenirken eğlenmeleridir.

7-) EKO OKULLAR PROGRAMI

Eko-okullar programı, ilköğretim öğrencilerinin çevresel konulara olan ilgisini hem sınıf çalışmalarıyla hem de toplumsal etkinliklerle arttırmayı amaçlayan uluslararası bir çevre eğitimi ve yönetimi programıdır.

Özel Seymen Eğitim Kurumları 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı 2. döneminde kayıt olduğu bu programla, öğrencilerine çevre bilincini daha fazla aşılayıp, bu bilinci çevre okullara, semtine ve iline yayma misyonu ile hareket etmeyi amaç edinmiştir.

Program süreci 4 yıl olup sonunda okulumuz yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamayı amaçlayıp uluslar arası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etiket ‘’ Yeşil Bayrak Ödülü’’ nü almayı hedeflemektedir.

Eko-okullar programı, 27 Avrupa ülkesi, Güney Afrika, Kenya ve Şili’de olmak üzere toplam 40 ülkede yaklaşık 20,000 den fazla okulda uygulanmaktadır ve okulumuz bu çevreci birliğe katılmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktadır.

Okulumuz, eko-okullar proje konularından “Su” konusunu seçmiştir. Su canlıların yaşamsal faaliyetleri için büyük önem taşır ve çocuklar bu önemin farkına varmalıdırlar. Su kaynaklarının dikkatli kullanılmaması olumsuz etkiler yaratmaktadır. Bize düşen görev çocuklarımızın bu konuya farkındalıklarını arttırmaktır. Bu konu doğrultusunda Eko-okullar Projesi Okul Koordinatörü Gamze Şirin ve Danışman Öğretmen Havva Kös önderliğinde her sınıftan 1 olmak üzere 37 eko-tim eşliğinde çalışmalarını yürütecektir.

8-) JMUNESCO

J’MUNESCO’15 ‘Make The Choice To Change The Voice’

J’MUNESCO, Birleşmiş Milletler ve UNESCO organizasyonlarının ortak çalışması olan bir konferanstır.Konferansta sadece ortaokul grubu; 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri delege olarak kabul edilir. J’MUNESCO, öğrencilerin daha üst seviye konferanslara hazırlanmaları açısından oldukça önemli deneyimler kazanabilecekleri ve öğrencilerin tartışma becerilerini geliştirebilecekleri önemli bir organizasyondur.

Konferansta delegeler, sunum yapmak, tartışmak ve organizasyon takımı tarafından belirlenen sorunlar üzerine çözüm önerileri yazmakla görevlendirilirler. J’MUNESCO eğitici bir konferanstır.

Her yıl Şubat ayının farklı günlerinde gerçekleşen Bilkent Laboratuar Okulları’nın organizasyonunu üstlendiği J’MUNESCO programına okulumuzu temsilen delegeler katılacaklardır. Yaklaşık 200 öğrenci, 30 organizasyon görevlisi, 25 gözetmen ve öğretmenin katıldığı yoğun programda, öğrencilerimiz, dönem başında belirlenen bir ülke ve o ülkenin sorunlarıyla alakalı delegasyonlarda yer alacaklardır.

Her yıl farklı bir sloganla yola çıkan J’MUNESCO konferansında, üç gün boyunca, Birleşmiş Milletler münazara ve genel kurallarına sadık kalınarak yürütülen ve İngilizce olarak yapılan münazaralar ve toplantılar sonucunda, dünyanın çeşitli ülkelerinde var olan sorunlar üzerine çözüm önerileri getirilmektedir.

Öğrencilerimiz uluslararası sorunlara çözüm bulurken aynı zamanda bir yetişkin gözüyle dünyaya bakıp değerlendirme yaparak kendilerini ifade edebilme fırsatı bulacaklardır.

Kazandıkları özgüvenle, gün boyu devam eden münazaralarda yaşanan tatlı rekabet ortamlarında, fikirlerini en doğru şekilde savunabilmeyi öğrenerek, dünyada olup biten tüm olaylardan haberdar olup, toplumda aktif bir birey olarak rol alabileceklerini, gerektiğinde doğru ve yerinde kararlar alarak problem çözebileceklerini göstereceklerdir.

J"MUNESCO KONFERANSINA KATILAN ÖĞRENCİLER;

·         Yeni dostluklar kurma,

·         İngilizce iletişim kurma, fikirlerini savunmak için tartışma ortamında kullanabilme, dünyanın çeşitli ülkelerinde olan sorunlar üzerinde düşünme ve çözümler arama,

·         Dünyadaki pek çok ülkedeki politik, ekonomik, sosyal ve eğitime yönelik pek çok sorunla ilgili bilgi sahibi olma,

·         Çeşitli fikirlerin savunulduğu tartışma platformlarında kendi fikirlerini savunma noktasında yeterli özgüvene sahip oldukları duygusuyla hayat boyu hatırlayacakları bir deneyim yaşama,

·         Seçkin bir öğrenci grubunun katıldığı bu konferansta edinilecek kazanımlar sonucunda, daha ciddi kararlar alınmasını gerektirecek organizasyonlarda, fikirlerini savunabilecek, çözüm getirebilecek ve karar alabilecek deneyim ve donanım sahibi olma fırsatı bulacaklardır.

Her yıl tema değişmektedir; 2012 JMUNESCO ‘Words for Bullets’

                                                   2013 JMUNESCO ‘Voice of the Youth’

                                                   2014 JMUNESCO ‘One Heart One Mind’

Model Birleşmiş Milletler çerçevesinde öğrenciler farklı komitelerde görev alarak okullarını temsil ederler, komiteler;

General Questions and Program Support

Education

Natural Sciences

Culture

External Relations

Communication and Information

Finance                  

 ana başlıkları altında oluşturulur.

Belirlenmiş temaya uygun olarak her okul seçtiği bir ülkeyi temsil eder.

9-) MUN 

•       Model United Nations uluslar arası bir organizasyonun dünya çapında uyguladığı Birleşmiş Milletlerin bir model çalışmasının demonstrasyonudur. Türkiye dahil dünyanın bir çok ülkesinde düzenlenen MUN çalışmalarından çıkan kararların raporları BM’ye tavsiye niteliğinde gönderilir.

10-) TOEFL

Uzun yıllardır tüm dünyada bilinen ve çok ilgi gören TOEFL ölçme değerlendirme sistemi, farklı düzeyleri bir arada ölçme-değerlendirmeye tabi tutmasıyla ve alınan skorla dil öğrenim sürecinin aşamalarını hassasiyetle saptaması bakımından bir öncü olmuştur.

A-1’den C-2’ye geniş bir skalada ölçme-değerlendirme yapan TOEFL skorları hem öğrenciye, hem de öğretmene çok şey ifade etmektedir.

Tüm yenilikleri takip eden okulumuz;  öğrencilerimizin İngilizce dil gelişimini TOEFL sınavlarıyla destekleyerek, uluslar arası sınav deneyimi yaşamalarına destek olmaktadır.

3 ve 4.sınıf öğrencilerimize TOEFL Primary, ortaokul öğrencilerimize TOEFL Junior,lise öğrencilerimize ise TOEFL IBT sınavları uygulanmaktadır.

11-) CLIL ( Content and Language Integrated Lesson)

Finlandiyalı eğitimci David Marsh tarafından bulunmuş, branş derslerinin öğretimi sırasında anadilin ve yabancı dilin birlikte kullanılmasına dayanan bir öğretim yöntemidir.

Yabancı dil kullanımı, bütün dersi ingilizce anlatmak şeklinde değil konuyu anlatırken terimlerin İngilizcelerini de kullanmak, dersi işlerken arada İngilizce cümlelerle talimatlar vermek şeklindedir.

Okulumuz CLIL eğitimi anasınıfı öğrencilerimize 2016 yılından beri uygulanmaktadır.